top of page

SFEERVOL EN DUURZAAM

In de Achterhoek, vlakbij het dorp Aalten, ligt De Oude Zondagschool. Dit monument uit 1924 is duurzaam verbouwd tot een sfeervol, comfortabel en verrassend ruim vakantiehuis. De Oude Zondagschool is een vakantiehuis met een ziel, waar je de historie voelt.

LAST MINUTE

Boek nu super voordelig een last minute weekend of midweek, ook wissel op dinsdag, woensdag en donderdag mogelijk.  Geldig tot vrijdag 17 februari.


  • weekend van €470 voor €295 

  • midweek van €540 voor €295 


Korting is op de basis huurprijs 2p. 

Bekijk de beschikbaarheid.

LAAGSEIZOEN

Profiteer van het laagseizoen in maart met 10% korting, m.u.v. schoolvakanties.


Ook is het in het laagseizoen mogelijk om je weekend met één of twee dagen te verlengen.

Ga naar boeken om de specifieke korting voor een periodes te zien.

Oda van Cranenburgh

We hebben heel erg genoten en we voelden ons meteen thuis tussen de vintage meubels. De doos met duplo en de zelfgemaakte hut in het privé bos zorgden voor uren speelplezier! We komen graag terug.

dec.

‘’

2022

Sandor Wols

Met 5 vrienden in het huisje gezeten. We hadden de eerste vorst van het jaar, maar het was heerlijk warm. Goede douche, prima bedden, goede (keuken)uitrusting, flesje wijn, dekkende wifi. Was allemaal lekker.

nov.

‘’

2022

Jolanda

Het weer varieerde van 21 tot 33 gr, maar dat is met een privebosje en een terras onder de bomen heel goed vol te houden. En het huis lekker koel. Kortom een huis met alles erop en eraan.

jun.

‘’

2022

FIETS & BIKE

In de Achterhoek kun je prachtig fietsen, mountainbiken of wielrennen. Het fietsroutenetwerk loopt direct langs De Oude Zondagschool.

WIJNGAARDEN

In de Achterhoek zijn er een twintigtal wijngaarden, zoals Wijngoed De Hennepe. Mooie kwaliteitswijnen  zoals Uutbloaz’n en Goodgoan.

FARM & COUNTRY

In het buitengebied is er volop boerenbedrijvigheid. Met veel liefde voor oude trekkers, ook op de jaarlijkse Farm & Country Fair.

WINTERSPROOKJE

In de winter is er rust op het land. Ook de vele reeën zie je dan nog vaker! Als het net gesneeuwd heeft is de rust magisch en het landschap een sprookje.

BEELDENTUINEN

In het buitengebied zijn er meerdere bijzondere tuinen te bezoeken. Van herdenktuinen tot beeldentuinen, zoals beeldentuin De Holdrost in de Heurne.

THEETUINEN

In de omgeving zijn er verscheidene theetuinen en speelboerderijen. Zoals Theetuin Rensink, een paar minuten lopen van De Oude Zondagschool.

DUITSLAND

Steek de grens over voor wat Duitse belevenissen. Zoals stokerij Geuting voor lokale whisky en edelkorn of het textielmuseum in de stad Bocholt.  

DORP AALTEN

Bezoek het gezellige dorp Aalten met de mooie markt en het Nationaal Onderduik Museum. Of grensdorp Dinxperlo en cultuur hotspot Bredevoort.

WANDELEN IN GRENSGEBIED

Ontdek het grensgebied met Duitsland met eindeloze wandelingen over de vele kleine land- en zandweggetjes in de buurtschappen Lintelo, IJzerlo en de Heurne.

Een zeer landelijke omgeving, bosrijk en veel weilanden.  Op de grens staan  eeuwenoude grenspalen, voordat je het weet ben je in Duitsland!

HET NATIONAAL LANDSCHAP

Het Nationaal Landschap Winterswijk strekt zich uit van Aalten, Groenlo tot aan de Duitste grens. Een oud coulissen landschap met vele essen, bosjes, lanen, houtwallen en af en toe hoogveen. 

Bij Ratum is er een grote, open steengroeve, buiten Limburg de enige plek in Nederland waar fossielen uit het Tertiair direct aan de oppervlakte gevonden worden.

PRIVÉ BOS

ligt volledig vrij in buitengebied met een eigen privé bos

ERFGOED

een plek met een ziel en waar je de historie voelt

DUURZAAM

​duurzame vakantiewoning, van het gas af met een warmtepomp

Jarenlang heeft de woning dienst gedaan als zondagschool voor de plattelandsjeugd. Nu is er een ruime woonkamer met een comfortabele zithoek, een lange houten eettafel en een luxe keuken. Het is goed toeven aan de oude eettafel met prachtige zichten op weilanden en bos.

 

Boven zijn twee slaapkamers met in totaal vijf bedden. In het derde kleine kamertje staat een zesde bed. Een luxe badkamer beneden met ruime inloopdouche maakt het comfort compleet. Er is supersnel internet en interactieve televisie en een chromecast via een glasvezelaansluiting aanwezig. Ook is er een snelle laadpaal voor je elektrische auto.

De Oude Zondagschool ligt volledig vrijstaand met zicht over de weilanden. Naast het huis ligt een privé bos, voor kinderen is het bos een heerlijke natuurspeelplek.

De faq staat boordevol met praktische informatie. Lees over de geschiedenis in ons blog.

max 6 personen en 2 baby's

vanaf 470 EUR voor een lang weekend

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

VAKANTIE​HUIS

Lintelo, Aalten, Achterhoek, Gelderland

hond toegestaan

De Oude Zondagschool ligt in het buurtschap “Lintelo”, een prachtige landelijke en bosrijke omgeving. Je kunt hier prachtige wandel- en fietstochten maken langs weilanden, over zandpaden en door het bos. 

 

Ook kun je op de fiets het grensgebied met Duitsland verkennen. Mooie akkers afgewisseld met koeien in glooiende weilanden en oude boerderijtjes. Er staan twee fietsen staan voor je klaar. 


Het gezellige dorp Aalten is rijk aan cultuurhistorisch erfgoed en heeft een mooie oude markt met diverse cafeetjes, bistro’s en restaurantjes.

De faq staat boordevol met praktische informatie en links over de omgeving.

OMGEVING

LOCATIE

duurzaam verwarmen
duurzaam warm water
eigen lokale stroom
groen bouwen
waterbesparing
eerlijk en lokaal eten
duurzaam interieur
minder afval
eco schoonmaak
duurzame mobiliteit

EEN LAAG ENERGIEVERBRUIK TIJDENS JE VERBLIJF HEEFT EEN GROTE ECO IMPACT

EEN DUURZAAM VERBLIJF STOPT NIET BIJ EEN GOEDE ENERGIEPRESTATIE

groen bouwen

DUURZAAM OVER​NACHTEN

In 2013 is De Oude Zondagschool gerestaureerd en verbouwd. Bij de verbouwing zijn veel oude bouwmaterialen en vintage meubelen hergebruikt. Ook is de woning toen helemaal geïsoleerd en energiezuinig gemaakt. Vanaf maart 2021 is de woning van het gas af met een warmtepomp en zonnepanelen. Voor de schoonmaak worden ecologische producten gebruikt en het afval wordt gescheiden. Ook staat er biologische wijn en Fairtrade koffie en thee klaar.

Lees meer ons blog

DE OUDE ZONDAGSCHOOL

IN DE MEDIA

De Oude Zondagschool inspireert en is in de afgelopen jaren op veel websites, magazines, kranten en zelfs tv-programma terug te vinden. Stuk voor stuk leuke artikelen, video's en vermeldingen. Daar zijn we trots op!

Lees hier meer

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

PAVILJOEN ESCH

We hebben nieuwe plannen! Aan een eeuwenoud zandpad gaan we in de komende jaren een bijzonder en luxe eco vakantiehuis bouwen. De Koningsweg is een voor Aaltenaren zeer bekende plek waar veel gewandeld en gefietst wordt. Een plek met super veel ruimte om huis, in het prachtige Nationaal Landschap, maar je bent ook zo op de gezellige Markt in Aalten.

Lees ons blog

✦ erfgoed met een ziel  ✦ duurzaam   privé bos

✦ erfgoed met een ziel  ✦ duurzaam   privé bos

bottom of page